Mala škola sportskog penjanja 2018.
Mala škola sportskog penjanja 2018.

Mala škola sportskog penjanja 2018.

U travnju 2018. godine u Vodicama održana je prva Mala škola sportskog penjanja u organizaciji Sportsko-rekreacijskog kluba “Balans”.

Škola je organizirana u suradnji s Vertikalom iz Vodica koja je školi dala na korištenje penjačku opremu i visoki penjački toranj na Plavoj plaži gdje je škola i održana. Trodnevnoj školi pristupilo je sedamnaestero djece, od 6 do 12 godina, gdje su naučili osnove sportskog penjanja: tehnika, čvorovi i osiguravanje.

Prvi dan škole odrađena je teorija sportskog penjanja, gdje su se djeca upoznala sa sportskim penjanjem, tehnikom sportskog penjanja, važnosti ravnoteže, rada nogu i disanja, te raznim vrstama hvatišta i nožišta. Drugi dan bio je posvećen učenju čvorova bitnih za sportsko penjanje, ali je nakon dva sata prekinut kišom. Lekcija o čvorovima dovršena je za dva dana nakon što se kiša smirila, a zadnji dan bio je posvećen najozbiljnijoj lekciji gdje su učenici naučili o važnosti spravica za osiguravanje i kako osiguravati jedni druge.

Svaka lekcija bila je popraćena penjanjem po umjetnoj stijeni, a na kraju zadnjeg dana polaznici su pristupili ispitu gdje su mogli pokazati svoje znanje stečeno u zadnja četiri dana. Školu su svii polaznici uspješno završili te su im podjeljene diplome.

Polaznici prve Male škole sportskog penjanja:
 1. Luigi Antić
 2. Toma Babić
 3. Iva Begić
 4. Mia Begić
 5. Petar Bervida
 6. Nika Erak
 7. Tonči Erak
 8. Roko Juričev-Barbin
 9. Frane Kusanović
 10. Ela Petričić
 11. Luka Petričić
 12. Matija Rončević
 13. Bartol Skroza
 14. Lola Ševerdija
 15. Anđela Španja
 16. Ante Udovičić
 17. Helena Vidović

Čestitamo svima na završenoj školi i vidimo se uskoro na penjalištu.

 

Odgovori